Veranderkundig coach

Veranderkunde reikt strategieŽn aan om met verandering om te gaan en om de bijhorende emotionele processen te beheren en te beÔnvloeden.
Veranderingen leiden tot weerstand, ontwijking, ontkenning, vecht- en vluchtreacties. Je kunt de emoties bij strategiewijziging, reorganisatie, innovatie, nieuwe werkprocessen, andere collega's, jobrotatie, nieuwe functie invulling, bijkomende opleiding, op pensioen stelling,... op hun beloop laten, of je kunt ze kaderen en in goede banen leiden. De kunst bestaat erin de natuurlijke processen enerzijds toe te laten ťn ook de nieuw ontstane kansen te zien en aan te grijpen.

Surfen op verandering

Ik laat mensen spelen met strategieŽn om over de drempel van verandering te stappen en ik laat hen goesting krijgen om te experimenteren met nieuw gedrag. Noem het inspireren, enthousiasmeren, waarderen, confronteren, ruimte creŽren voor bewustwording, context bieden waarin men kan zien wat nodig is.
Dat doe ik door te observeren en te luisteren, complexiteit tot de essentie te herleiden, de juiste vragen te stellen, empathisch te voelen en te voorvoelen, overzicht te houden, het grotere geheel te zien, door te zetten en flexibel op het doel te navigeren. Ik maak van obstakels unieke krachtbronnen.

Groei en co-productie

De grens tussen onze innerlijke wereld en de buitenwereld is poreus. Alleen als we ons innerlijk leven veranderen, kunnen we dingen in de buitenwereld veranderen. Wat zich in onze innerlijke wereld bevindt, manifesteert zich vaak direct en letterlijk in de buitenwereld. Groei begint van binnenuit.
Verder ben ik ervan overtuigd dat we samen zullen gaan of niet zullen gaan. Alleen als we onze capaciteiten en talenten verbinden en samenwerken aan de ambitieuze doelen die we stellen, zullen we ze bereiken. Functioneel en goed gesmede banden werpen op lange termijn overvloedige vruchten af.

Mijn aanbod

Co-creatie

Ik ontwerp co-creatieve doorbraaksessies voor knelpunten in samenwerkingen.

Innovatie

Ik begeleid de zgn. zachte kant van innovatieprocessen en werk in hecht team met de technische projectleider(s).

Intervisie

Ik begeleid intervisie- en supervisiebijeenkomsten, en leid mensen daarvoor op.

Coaching

Ik coach teams en organisaties bij verandering en transformatie.

Lerend netwerk

Ik start lerende netwerken op met organisatie-interne stakeholders, tussen bedrijven en sectoroverschrijdend. Ik ontwerp het voortschrijdende traject.

Familie & bedrijf

Ik ondersteun families en bedrijven naar aanleiding van de emotionele aspecten bij de overdracht en ben daarvoor erkend door de KMO-portefeuille.

BOEK

VAN BINNENUIT

Vijf stappen naar versnelde en duurzame groei
Gebruik de methode uit het boek om je samenwerkingen tegen het licht te houden en je bedrijf of organisatie naar versnelde en duurzame groei te leiden. Maak vastgetrokken knopen los en deblokkeer de doorstroming, zodat iedereen weer kan floreren en zijn/haar authentieke bijdrage kan leveren aan het gezamenlijke succes. Teken je eigen schaalmodel en leer de drie hefboomprincipes toepassen, zodat je 85% van de conflicten en lastige situaties kunt voorkomen of eigenhandig oplossen.

Neem contact op

Ik help je graag om jouw organisatie (nog) beter te maken. Wat kan ik voor jou betekenen? Laat het me weten, dan neem ik geheel vrijblijvend contact met je op.
Contactgegevens